12 February 2019

Wat kost een mobiele app? Deze onderdelen bepalen de prijs van een applicatie

Wat kost een app als je deze laat ontwikkelen door een ervaren app ontwikkelaar? In dit artikel lees je wat de prijs van jouw app bepaalt.
Shape 6

Wat kost een app laten maken?
 
Je hebt een geweldig idee voor een mobiele app. Je collega’s, vrienden en familie zijn het allemaal eens: deze app moet gemaakt worden! Maar wat kost een app als je deze laat ontwikkelen door een ervaren app ontwikkelaar? In dit artikel lees je wat de prijs van jouw mobiele app bepaalt.
 

Tip: wil je meteen een prijsindicatie van jouw app? Gebruik dan onze gratis prijscalculator!
 

Wat de prijs van een mobiele app bepaalt

Bij Myler Media zijn we gespecialiseerd in app ontwikkeling voor mobiele devices. Twee apps zijn nooit hetzelfde en een nieuwe app laten maken is daarmee altijd gebaseerd op maatwerk.
 

Er zijn veel vragen die de moeilijkheidsgraad (en daarmee de prijs) van een mobiele app bepalen. Een aantal vragen waar je als opdrachtgever over na kunt/moet denken zijn:
 

 • Voor welk platform is deze app: iOS, Android of beide?

 • Voor welke devices: tablet, telefoon of beide?

 • Wat voor soort app: game, bedrijfsapp, tool, shop, etc?

 • Uit hoeveel schermen bestaat de app?

 • Is er al nagedacht over de inhoud en de flow van de app (UX)?

 • Is er al een design of moet dat nog gemaakt worden (UI)?

 • Is alle informatie voorhanden en zijn alle teksten geschreven?

 • Welke functionaliteiten: in-app aankopen, social media koppeling, gebruikersprofiel, push notificaties, bluetooth, GPS, etc?

 • Moet er een databasekoppeling gemaakt worden?

 • Moet er een koppeling gemaakt worden met apparatuur?

 • Moet er een CMS systeem ontwikkeld of gekoppeld worden?

 • Hoe ga je de app promoten in en rond de App store? Moet er promotiemateriaal ontwikkeld worden?

 
Prijs van een app bepalen 

Essentiële onderdelen bij app ontwikkeling

Zoals je ziet is app ontwikkeling meer dan alleen een goed idee in code omzetten. De daadwerkelijke development is slechts een onderdeel van het vertalen van een goed idee naar een succesvolle app.
 

Om zo efficiënt mogelijk te werken - en er geen onnodige tijd verspild wordt - verloopt een ontwikkeltraject bij Myler Media in drie stappen:
 
 

Stap 1: Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zeker bij app ontwikkeling!
 

We adviseren om ruim de tijd te nemen om jouw app idee zo specifiek mogelijk te omschrijven. Welke functionaliteiten moet de app bezitten, uit welke schermen bestaat de app en hoe komt dit er visueel uit te zien?
 

Door te starten met een goed concept, een uitgebreide analyse en het uitwerken van de verschillende schermen waaruit de app bestaat, minimaliseer je het aantal uren dat nodig is tijdens de development fase.
 

Wij hebben heel veel apps gemaakt en weten uit ervaring dat het beter is om wat meer tijd te besteden aan de voorbereiding, dan er in de development fase achter komen dat er iets niet klopt.

 

Stap 2: Development

Pas als alle teksten geschreven zijn, alle schermen uitgedacht zijn, het design af is en we precies weten hoe de app in elkaar steekt, starten we met ontwikkeling.
 

Een goede manier om het budget van de app onder controle te houden is door de juiste werkwijze te kiezen waarop de app ontwikkeld moet worden.
 

Wanneer budget geen grote rol speelt, en alle functionaliteiten helemaal uigedacht zijn, adviseren we om te werken via de waterfall methode. In deze methode wordt elk facet van de app geperfectioneerd, voordat je doorgaat naar de volgende. Maar wanneer budget een grotere rol speelt, adviseren we om te kiezen voor een agile werkwijze. Hierbij wordt een MMP (minimal marketable product) ontwikkeld en maken we deze steeds beter, terwijl we binnen budget blijven.

 

Stap 3: Uitrol

De app is klaar! En nu? Houd er rekening mee dat het plaatsen in de App Store en de Google Play Store en de promotie daaromheen ook tijd in beslag neemt.
 

Goede foto’s, teksten en eventuele app store optimization zijn nodig om van jouw app een succes te maken!
 


Succesvolle app
 

App kosten berekenen

Zoals je in dit artikel kunt lezen, komt er heel wat kijken bij het maken van een mobiele app. Al deze variabelen hebben invloed op de kosten van een app. Gelukkig kunnen we wel een inschatting maken.

 

Wil je jouw app kosten berekenen? Vul dan onze gratis calculator in! Wanneer je de negen vragen doorloopt, krijg je een uitgebreide prijsindicatie als pdf-bestand in je inbox.


 Wat kost een app
 

Wat kost een app?

Wil je eens sparren met ons, om het idee van jouw app verder uit te werken? Of om de kosten voor jouw app verder uit te specificeren? Stuur ons dan geheel vrijblijvend een bericht met daarin jouw idee. We helpen je graag!

 

 

Ook interessant:

Deel dit artikel