16 December 2019

App ontwikkelaar zoeken? Deze acht vragen helpen je de juiste te vinden!

Je hebt een geweldig idee voor een app en wilt deze laten maken door een professionele ontwikkelaar. Hoe kom je erachter wie de juiste partner voor jou is?
Shape 6

app ontwikkelaar zoeken

Je hebt een geweldig idee voor een mobiele app en je wilt deze laten maken door een professionele ontwikkelaar. In je online zoektocht kom je een hoop aanbieders tegen. Hoe kom je er dan achter of ze de juiste partner voor jou zijn om mee samen te werken?

 

App ontwikkelaar zoeken

Wanneer je online een app ontwikkelaar zoekt, kom je een hoop verschillende aanbieders tegen. Van startende zzp’ers tot full service bureau’s met honderden werknemers in binnen- en buitenland. 

 

Ga het gesprek aan met meerdere ontwikkelaars, maar bereid je wel goed voor. 

 

Onderstaande vragen zullen je daarbij helpen:

 

 1. Wat zijn de kosten?

 2. Hoe worden uren en kosten ingeschat?

 3. In welk platform is de ontwikkelaar gespecialiseerd?

 4. Welke diensten biedt de ontwikkelaar aan?

 5. Wie maakt de app?

 6. Voorbeelden van voorgaand werk?

 7. Hoe verloopt het ontwikkeltraject?

 8. Op de hoogte van de laatste ontwikkelingen?
   

Hieronder leggen we het belang van elke vraag uit en delen we per onderdeel nog meer zaken om op te letten.

 

1. Wat zijn de kosten?

De ontwikkeling van een app is niet iets wat in een middag gedaan wordt. Er komt aardig wat tijd bij kijken en dat heeft een prijskaartje. Door het gesprek aan te gaan en offertes op te vragen bij verschillende ontwikkelaars zul je erachter komen dat de kosten behoorlijk uiteen lopen.

 

Tip: Er zijn andere - misschien zelfs belangrijkere -criteria dan prijs. Zie verderop in dit artikel.

 

Tip: Gebruik onze online prijscalculator voor een indicatie van de kosten van jouw app.
 

App ontwikkelaar zoeken: Wat zijn de kosten?
 

Een praktische vraag om te stellen, is of er gewerkt wordt met een projectprijs of op basis van nacalculatie. Bij een projectprijs schat de ontwikkelaar het aantal uren in en hangt hier een prijs aan. Bleek het uiteindelijk minder of meer werk te zijn, dan betaal je alsnog de vooraf afgesproken projectprijs. Bij nacalculatie kan de app uiteindelijk duurder of goedkoper uitvallen.

 

Een andere vraag om te stellen, is welke kosten er nog meer spelen naast de ontwikkeling van een app. Een goede ontwikkelaar zal je namelijk vertellen dat er ook kosten zijn om jouw app in de Google Play of App Store te publiceren en dat je een percentage van je (in-)app verkopen afstaat aan Google en Apple. Daarnaast moet je rekening houden met kosten om de app te promoten.

 

Een goede app ontwikkelaar denkt ook met je mee hoe je jouw investering terug kan verdienen. Afhankelijk van het doel en het type app zijn er verschillende verdienmodellen om een app winstgevend te maken.

 

2. Hoe worden uren en kosten ingeschat?

Hoeveel de realisatie van de app gaat kosten en wanneer deze af is, zijn de meest gestelde vragen. Maar hoe maakt een ontwikkelaar deze inschatting? 

 

Schotelt een ontwikkelaar jou een prijs voor naar aanleiding van een enkel mailtje of een telefoongesprek van 10 minuten? Ga dan snel door naar een andere ontwikkelaar. Een goede inschatting kost tijd, onderzoek en een hoop vragen en antwoorden. Kies daarom een ontwikkelaar die de tijd voor je neemt en je idee serieus neemt.

 

3. In welk platform is de ontwikkelaar gespecialiseerd?

Met een gezamenlijk marktaandeel van 99,9% domineren Apple en Google de wereldwijde smartphonemarkt. Vrijwel elk device draait op iOS (van Apple) of Android (van Google). 
 

Android of apple?
 

Apps voor iOS en Android worden niet in dezelfde programmeertaal geschreven. Niet elke ontwikkelaar beheert beide platformen even goed. Een goede vraag om een ontwikkelaar te stellen is daarom of ze voornamelijk gespecialiseerd zijn in iOS, Android of allebei? Afhankelijk van het platform (of de platformen) waarop je jouw applicatie wilt uitbrengen, is dit een belangrijke vraag.

 

Tip: Lees hier meer over de verschillende soorten apps.

 

4. Welke diensten biedt de ontwikkelaar aan?

Het succes van een app draait niet alleen om het schrijven van de code. Je moet bijvoorbeeld ook rekening houden met functioneel ontwerp, grafische vormgeving, copywriting, opzetten van databases en cms, onderhoud en marketing van de app. 

 

Stel daarom altijd de vraag welke onderdelen de ontwikkelaar zelf beheerst en welke partners zij hebben voor de diensten die zij zelf niet uitvoeren.

 

5. Wie maakt de app?

Een goede vervolgvraag is wie de app daadwerkelijk maakt. Hoe zit het met de capaciteit? Wordt de app door een team in Nederland gemaakt of wordt de ontwikkeling bijvoorbeeld uitbesteed aan freelancers in India?

 

Bij Myler Media werkt een team van iOS en Android developers op ons kantoor in Den Bosch. Zo houden we de lijntjes kort, is iedereen betrokken bij het project en gaan er geen zaken lost in translation.
 
Betrouwbare app ontwikkelaar zoeken
 

6. Voorbeelden van voorgaand werk?

Is de ontwikkelaar pas net begonnen of heeft hij al vele apps op zijn naam staan? Bekijk in je zoektocht naar een goede app ontwikkelaar altijd het portfolio op de website of vraag naar de gerealiseerde apps. 

 

Vraag ook naar referenties van voorgaande klanten. Een eerlijke app ontwikkelaar deelt dit graag met je.

 
Apps gemaakt door Myler Media
 

7. Hoe verloopt het ontwikkeltraject?

Vraag altijd naar de werkwijze van een ontwikkelaar. Hoe gaat de ontwikkelaar van een eerste kennismaking tot een gerealiseerd product?

 

Bij Myler Media volgen we bijvoorbeeld het volgende stappenplan:

 

 1. Inventarisatie van de wensen

 2. Ontwikkelvoorstel

 3. Offerte

 4. Functioneel en grafisch design

 5. App ontwikkeling

 6. Testen

 7. Finale versie

 8. Plaatsing in de stores

 9. Onderhoud
   

Vraag daarnaast ook of er mogelijkheden zijn om bij te sturen en te verbeteren gedurende het proces of dat alles vanaf het begin in steen gebeiteld is.

 

8. Op de hoogte van de laatste ontwikkelingen?

Verdiep je in de laatste markt- en platform ontwikkelingen en stel enkele kritische vragen over de huidige marktkennis van de app ontwikkelaar. Hoe gaan ze bijvoorbeeld om met een iOS update? Kunnen ze het verschil uitleggen tussen een native app en een progressive web app?

 

Een goede app ontwikkelaar is op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Regelmatige kennisdeling via een blog en levendige social media accounts zijn vaak een goede indicatie van alertheid en oprechte interesse in het vakgebied.

 

App ontwikkelaar Myler Media

Myler Media is gevestigd in Den Bosch. Op het kantoor werkt een team van gedreven specialisten elke dag aan de realisatie van de toffe apps. We love apps en hebben al veel apps gebouwd. Binnen mobiele app ontwikkeling zijn wij gespecialiseerd in zowel iOS als Android. 

 
Ervaren app ontwikkelaar zoeken? Myler Media.
 

Ben je bezig een goede app ontwikkelaar te zoeken voor jouw app idee? Bekijk ons portfolio, bereken een indicatie van de kosten aan de hand van onze online prijscalculator of neem vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee!

 

 

Ook interessant:

Deel dit artikel