23 March 2020

Deze 9 mobiele apps helpen je de coronacrisis door

Sinds de coronacrisis ons land getroffen heeft, kunnen we ons steentje bijdragen door zoveel mogelijk thuis te blijven. In dit artikel delen we 9 mobiele apps die je ondersteunen tijdens deze crisis.
Shape 6

Corona apps

Sinds de coronacrisis ons land getroffen heeft, kunnen we ons steentje bijdragen door zoveel mogelijk thuis te blijven. Ook medewerkers van Myler Media bouwen daarom vanuit huis verder aan mobiele apps. Maar we gebruiken apps natuurlijk ook graag! In dit artikel delen we 9 mobiele apps die je ondersteunen tijdens deze crisis.

 

Nieuws

De ontwikkelingen rondom het virus en de maatregelen die genomen worden, volgen zich razendsnel op. Blijf op de hoogte met deze handige nieuws apps.

 

1. NOS

De NOS houdt een uitstekend live blog bij met de laatste informatie rondom het coronavirus. Download de app hier voor iPhone en hier voor Android.
 

NOS app: liveblog corona
 

2. Reddit

Onze developer Justin tipte ons eerder al over Reddit: het grootste forum ter wereld over vrijwel elk onderwerp dat je kunt bedenken. Hij gebruikt deze app vooral om nieuws te volgen over onderwerpen waarin hij geïnteresseerd is. In de groep r/thenetherlands wordt een zeer levendige discussie gevoerd over het coronavirus en worden de laatste nieuwsberichten gedeeld. Download hier voor iPhone en hier voor Android.
 

Reddit app
 

Werken

App ontwikkeling gaat bij Myler Media gewoon door! Onze developers werken thuis verder aan de vetste apps voor onze klanten. Om effectief te blijven werken, tippen we de volgende apps.

 

3. ZOOM

Het is momenteel niet verstandig om bij elkaar te komen voor meetings. Apps als ZOOM bieden uitkomst. Naast dat je met meerdere mensen tegelijk live video kunt streamen, kun je ook live presenteren op afstand. De app is cross-device te gebruiken en door simpelweg een linkje te sturen, kunnen anderen eenvoudig deelnemen aan de meeting. Download hier voor iPhone en hier voor Android.

 

 

4. Slack

Veel bedrijven gebruiken Slack om intern te communiceren. Met de mobiele app kun je ook in contact blijven met je collega’s terwijl je even niet bij je computer bent. Bijvoorbeeld als je even naar de supermarkt bent om een pak wc papier te (proberen te) scoren. Download hier voor iPhone en hier voor Android.

 

5. Hangouts Meet

Een andere populaire manier om (intern) te communiceren is via Hangouts van Google. Handig om in deze tijden ook de app te installeren. Download de app hier voor iPhone en hier voor Android.

 

6. Be Focused

Moeite om thuis geconcentreerd te werken? Gebruik de pomodoro techniek

Zo werkt het: zet een timer van 25 minuten. Tijdens deze korte periode werk je geconcentreerd aan één taak. Gaat de wekker af, dan neem je 5 minuten pauze. Daarna doe je weer een sessie van 25 minuten. Na vier sessies neem je een langere pauze. Hier meer informatie en tips. 

Je kunt hiervoor simpelweg de stopwatch op je iPhone of Android device gebruiken, of (voor meer diepgang) de gratis Be Focused app installeren. Download hier voor iPhone.
 

pomodoro app
 

Sport & entertainment

Social distancing kan op den duur best saai worden. Gelukkig zijn er oneindig veel apps om je bezig te houden. Heb je Netflix, Instagram en TikTok uitgespeeld? Kijk dan eens naar deze apps.

 

7. Keelo

Sportschool dicht? Geen probleem. Met Keelo kun je eenvoudig thuis oefeningen doen. Geef aan welke attributen je wilt gebruiken en de app schotelt je complete workouts voor met filmpjes waarin de oefeningen worden uitgelegd. Download hier voor iPhone of hier voor Android. Natuurlijk zijn er ook genoeg workouts op YouTube te vinden.

 

 

8. Draw Something

Ken je Pictionary nog? Met de app Draw Something kun je dit leuke tekenspelletje op je smartphone spelen met vrienden of vreemden. Download hier voor iPhone en hier voor Android.

 

 

9. Houseparty

De makers van Snapchat hebben ook de app Houseparty gemaakt. De look en feel en veel van de functionaliteiten zijn hetzelfde als Snapchat, alleen ligt de focus op live video in plaats van het versturen van foto’s en korte filmpjes. Je kunt meerdere vrienden uitnodigen in een room en daar kletsen en spelletjes spelen. Een leuke manier om toch in contact te blijven met vrienden en familie! Download hier voor iPhone.
 

houseparty app
 

Nog meer apps

Zoals je ziet, zijn er genoeg apps die je helpen in deze spannende tijden. Benieuwd welke apps we bij Myler Media graag gebruiken? In onze blogreeks ‘De 3 onmisbare apps van …’ delen onze medewerkers hun favoriete apps.

Bekijk ze hier:

Deel dit artikel