05 August 2019

Top 3 meest opvallende mobiele app trends van 2019

Technologie is constant in ontwikkeling. Ook in de ontwikkeling van mobiele applicaties. In dit artikel delen we drie opvallende app trends van 2019.
Shape 6

app trends 2019

Technologie is constant in ontwikkeling en design kent elk jaar weer nieuwe trends. Deze veranderingen zijn ook terug te zien in de wereld van app ontwikkeling. In dit blogartikel laten we zien welke app trends ons in 2019 het meest opvallen.
 

Onze stagiairs Sam & Max hebben het afgelopen half jaar onder andere onderzoek gedaan naar opvallende trends in mobiele applicaties. Dit hebben ze uitstekend gedaan! Ze hebben dan ook een mooi cijfer ontvangen en zijn inmiddels afgestudeerd!
 

Drie van de meest opvallende app trends van 2019:

  • Progressive disclosure

  • 3D vormen

  • Gradient 2.0
     

1. Progressive disclosure 

 
App trends: Progressive Disclosure
 
Het doel van Progressive disclosure is de kans verkleinen dat gebruikers de app verlaten doordat ze overweldigd worden door informatie. De oplossing hiervoor is om alleen de essentiële informatie weer te geven en de gebruiker stapsgewijs te werk laten gaan. 
 

Een voorbeeld hiervan is de gebruiker stap voor stap een reis te laten plannen.
 

2. 3D vormen

 
App ontwikkeling trends: 3d vormen
 
3D illustraties/animaties kunnen gebruikt worden om bepaalde aspecten te verduidelijken. Bijvoorbeeld om producten van de binnenkant te bekijken of laten zien hoe iets in zijn werk gaat. Deze trend is (vooralsnog) vooral te zien in verschillende shopping apps. 
 

Ook worden er soms 3D-effecten gebruikt voor de ervaring van de gebruiker door een 3D interface te integreren bij interactie met content. 
 

3. Gradient 2.0 

 
App trends 2019: Gradient 2.0
 
De gradients zijn terug van weg! Een gradient is een verloop tussen kleuren en wordt steeds vaker gebruikt bij tekst en illustraties/afbeeldingen. Veel designers gebruiken dit om diepte te geven aan de content en om een UI levendiger te maken. 
 

Waar lange tijd kleurverlopen uit den boze waren en design zo plat mogelijk moest zijn, zijn gradients in 2019 weer helemaal terug. Zelfs het Instagram logo doet mee met deze trend!
 

App trends 2019

Een app van Myler Media maakt altijd gebruik van de laatste mogelijkheden op technologisch gebied. Om dit te garanderen houden we de markt goed in de gaten en investeren we tijd en moeite in het spotten van trends.
 
Ook een goed idee en wil je een app laten maken? Bereken online de kosten van jouw app of neem direct contact met ons op!

 

 

Ook interessant:

Deel dit artikel