01 February 2021

Startselect: "Hogere klantloyaliteit en minder acquisitiekosten sinds de app!" [Klantcase]

Startselect verkoopt alles wat met game-credits en giftcards te maken heeft in een online webshop. Myler Media heeft de bijbehorende app ontwikkeld.
Shape 6

startselect app

Sinds de start in 2009, is Startselect uitgegroeid tot Europa’s grootste verkooppunt voor alles wat met game-credits en giftcards te maken heeft. Enkele jaren geleden hebben ze naast een webshop ook een app gelanceerd waar klanten vliegensvlug bestellingen kunnen plaatsen. 

 

De Startselect-app is ontwikkeld door Myler Media. We praten met Ramon Verhagen (CTO van Startselect) over het ontstaan en succes van de app.

 

Over Startselect

In de webshop van Startselect kunnen bezoekers mobiele en game-tegoeden, giftcards, abonnementen en digitale games kopen. Ze hoeven niet eerst naar een fysieke winkel, maar krijgen de producten meteen digitaal aangeleverd. Wel zo makkelijk! En omdat Startselect een officiële verkoper is en samenwerkt met alle grote merken, ben je als klant altijd verzekerd van een legitieme code.

 

Sinds 2018 heeft Startselect ook een app. De app maakt het proces nóg gemakkelijker voor gebruikers. Zij ontvangen de game- en giftcards namelijk direct op het scherm van hun smartphone of tablet en bestellen met één klik opnieuw. Zo kunnen gebruikers snel weer door met hun favoriete game!

 

Een app als logische volgende stap

De webshop van Startselect bedient elke dag weer vele klanten. En door de groeiende populariteit in (mobile) gaming, blijft dit aantal maar toenemen. Volgens Ramon was de investering in een app een logische volgende stap. “Als serieus e-commerce bedrijf kun je tegenwoordig eigenlijk niet meer zonder app. Het was een logische aanvulling.”

 

Maar het team van Startselect had natuurlijk wel bepaalde doelen voor ogen. “We wilden vooral onze acquisitiekosten omlaag brengen. Veel van onze klanten kwamen voor herhaalaankopen bijvoorbeeld alsnog via Google advertenties op onze website. Zonde! Een app was één van de manieren om onze klanten gemakkelijker en goedkoper nogmaals te bereiken.”

 

Maar ook voor klanten zou het gebruik van een app van meerwaarde zijn. “Als gamer wil je zo snel mogelijk weer verder met je spel. Vanaf het hoofdscherm van je smartphone ben je door de app in één klik in de shop. Al je gegevens en voorkeuren zijn bekend en binnen enkele seconden is je aankoop binnen, staat je code in beeld en kun je weer verder!”

 

Lees ook: Wat is de toegevoegde waarde van een webshop app?

 
startselect app

 

Waarom Myler Media?

Ondanks dat Startselect meerdere developers in dienst heeft, was de wereld van app ontwikkeling ze nog vreemd. Na wat onderzoek bleek er nogal wat te komen kijken bij het ontwikkelen van een app, het voldoen aan de wensen van Apple en Google en het onderhoud ervan.

 

Daarom besloten ze op zoek te gaan naar een gespecialiseerd bureau. “We waren vooral op zoek naar een partner die met ons mee dacht en ons kon adviseren.” legt Ramon uit. “We zijn bij verschillende bureau’s langs geweest, maar voelden ons het meest op ons gemak bij de ‘Brabantse nuchterheid’ van Myler Media. We kwamen bij elkaar, bespraken het idee en gingen meteen op zoek naar een oplossing. Zonder meteen over uren, pakketten of tarieven te praten. Dat was erg prettig.”

 

Het bouwen van de app!

Samen besloten we om eerst een MVP te bouwen. Hierbij werden de taken netjes naar expertise verdeeld: Startselect zou de api leveren om de backend van de webshop te koppelen, de webbouwer maakte het design van de schermen op en Myler Media was verantwoordelijk voor de technische app ontwikkeling.

 

Het plan was om in eerste instantie alleen een app voor iOS te maken. Ramon: “Maar de samenwerking beviel zo goed dat we al na enkele maanden besloten om Android ook meteen maar mee te nemen.”

 

Al tijdens de eerste brainstormsessies bespraken we dat de app zo simpel mogelijk moest zijn. Niet te veel opsmuk, maar gewoon doen wat klanten willen: zo snel en gemakkelijk mogelijk hun order doen, zodat ze weer lekker verder kunnen gamen. “Dat had Myler Media meteen goed gezien. Want het idee van de MVP is eigenlijk nooit echt meer veranderd. Natuurlijk is de techniek sterk verbeterd, maar dat is vooral aan de achterkant. De klant vindt het goed zo en dat is uiteindelijk het belangrijkste!”

Lees ook: 5 redenen om eerst een MVP van je app te bouwen

 
startselect app bouwen
 

Resultaten

Een app laten maken kost tijd en geld. Het is daarbij natuurlijk wel de bedoeling dat de investering zich weer terugverdient. “Sinds de livegang van de app gaan de acquisitiekosten sterk omlaag. Daarmee is het eerste doel behaald!” vertelt Ramon. “Maar ook de gemiddelde orderwaarde ligt in de app een stuk hoger. Maar liefst 20%. En in tegenstelling tot de webshop, blijven 70 tot 80% van de app-gebruikers terugkomen. We zien dat de klantloyaliteit echt een stuk hoger ligt in de app!”

 

What’s next?

Sinds de lancering van de app blijft Myler Media de app onderhouden en doorontwikkelen. Zo blijft de app perfect functioneren, ondanks nieuwe updates en regelgeving van Apple en Google.

 

De ambitie is om vooral in te blijven spelen op nieuwe technologische ontwikkelingen, zodat het voor de klant zo makkelijk mogelijk blijft om een aankoop te doen. Ramon: “Zodra Apple Pay beschikbaar kwam, hebben we dat toegevoegd. En we houden nu bijvoorbeeld de ontwikkelingen van voice commands nauwlettend in de gaten.”

 

Lees ook: 10 redenen om apps te blijven doorontwikkelen

 

Over de samenwerking met Myler Media

Het feit dat Myler Media en Startselect al drie jaar samen optrekken, zegt eigenlijk al genoeg over de prettige samenwerking. Ramon: “We kunnen ervoor kiezen om zelf een developer aan te nemen die de app voor ons onderhoudt en doorontwikkelt. Maar die ambitie hebben we eigenlijk helemaal niet. We zijn erg blij met de samenwerking zoals we die nu hebben. Waarom zouden we hier dan iets aan veranderen?”

 

Ben je ook op zoek naar een partner voor de (door)ontwikkeling van jouw app? Bekijk ons portfolio, ontdek onze werkwijze of neem direct contact met ons op!
 

 

Ook interessant:

Deel dit artikel