11 May 2020

Voordelen van het werken met een dedicated mobile development team

De werkwijze en projectaanpak van het ontwikkelen van mobile apps kan van bureau tot bureau verschillen. Bij Myler Media werken wij met dedicated mobile development teams.
Shape 6

dedicated mobile development team

De werkwijze en projectaanpak van het ontwikkelen van mobile apps kan van bureau tot bureau verschillen. Bij Myler Media werken wij met dedicated mobile development teams. In dit artikel beschrijven wij de 5 voordelen van het werken met een dedicated mobile development team. 
 

Wat is een dedicated mobile development team?

Een dedicated mobile development team is een groep mensen waar meerdere disciplines zoals (digital) strategy, design, UX, Design, Android development en iOS development samenkomen. Zij werken werken als één team met één missie samen aan het (door)ontwikkelen van jouw digital app en/of platform.
 

Bij Myler Media werken wij met twee mobile development teams die zo goed op elkaar zijn ingespeeld dat zij razendsnel complexe app projecten kunnen uitvoeren. Wat onze dedicated mobile development teams bijzonder maakt is dat de opdrachtgevers gekoppeld worden aan een van onze teams. Dit betekent dat zij ook écht onderdeel uitmaken van dit team. 
 

Voordeel 1: Build to fit

Wat we in de afgelopen jaren hebben gezien is dat we een breed scala aan opdrachtgevers hebben gekregen: van grote corporate organisaties tot start-ups. Daardoor hebben we ook veel ervaring opgedaan in de samenwerking met verschillende mensen in verschillende rollen: van corporate innovatie managers tot hands-on ondernemers. 
 

Hierin hebben we gemerkt dat er een groot verschil zit in de manier waarop deze mensen en rollen het liefst willen samenwerken. In bijvoorbeeld de samenwerking met een corporate organisatie is het van belang om mensen in het team te hebben zitten die flexibel zijn. Het geduld kunnen opdoen wanneer er keuzes door het management gemaakt moeten worden. Maar juist ook mensen hebben die het management kan overtuigen. Die kritisch durven te zijn, ondanks de autoriteit die aan tafel zit. 
 

Deze ‘fit’ is enorm belangrijk bij de aanvang van een nieuw project. We proberen zo goed mogelijk een inschatting te maken waar de behoefte van de klant zit en welke team hier het beste bij past. Soms zoeken we naar de overlap van kwaliteiten, talenten en karakters en soms juist het tegenovergestelde omdat we ervan overtuigd zijn dat dit het project ten goede komt.
 

Voordeel 2: Bouwen aan een sterke relatie 

Doordat onze opdrachtgevers intensief in het team betrokken is ontstaat er ook meer ruimte om een persoonlijke relatie op te bouwen. 
 

Onze samenwerkingen bestaat niet enkel uit de uitwisseling van e-mails en slack berichten. Nee, het écht de dag samen starten, koffiezetapparaat gesprekken voeren, samen lunchen, lunchwandelingen maken en samen de handen uit de mouwen steken en keihard werken. 
 

Het is dan ook onvermijdelijk dat onze opdrachtgevers en teams hecht met elkaar worden. Is dit goed? Jazeker! Ga bij jezelf maar eens na hoe goed je samenwerkt met je favoriete collega’s.
 

Voordeel 3: Goed op elkaar ingespeeld teams smeden

Het doel van deze manier van samenwerken is om een team te bouwen die zo goed op elkaar is ingespeeld dat ze sneller, efficiënter en beter worden overtijd. Is dit al gelijk vanaf dag één? Nee. Zoals ieder goed team heeft dit training en tijd nodig. 
 

Het creëren van een goed team begint vaak al bij het helder krijgen van elkaars rollen en verwachtingen bij aanvang van het project. Daarom ligt bij ons ook de nadruk op het goed opstarten van een project. Het team is betrokken bij alle noodzakelijke workshops om de ambities, doelen en verwachtingen helder te krijgen voordat het project in uitvoer gaat. 
 

Doordat iedereen op de hoogte is van elkaars rollen, verwachtingen en verantwoordelijkheden krijgt het project een vliegende start. Alles is helder en de teamleden weten waar ze moeten zijn om de samenwerking voor elkaar te krijgen.
 

Voordeel 4: Doorontwikkelen op kennis en ervaring

Het team draait als een goed geoliede machine. Project na project wordt goed opgepakt en afgemaakt binnen noemenswaardige tijd en kwaliteit. Wat veel van onze opdrachtgevers als een voordeel benoemen is dat de kennis en ervaring van het afgeronde project in het team blijft. 
 

Voornamelijk in de doorontwikkeling fase werpt dit zijn vruchten af. Je hoeft namelijk geen nieuwe mensen ‘up to speed’ te krijgen, maar je werkt met mensen die alle ins- en outs van het project weten. Zo behoud je enorm veel snelheid in de ontwikkeling.
 

Voordeel 5: Overdraagbaar

Er is een moment van komen en gaan. Datzelfde geldt ook voor onze opdrachtgevers. Er komt een punt waarop het in huis halen van development misschien wel een interessant scenario is voor onze opdrachtgever. Nieuwe aanwas kun je gelijk in het diepe gooien bij het team. Zij dragen makkelijk de kennis over en leiden nieuwe mensen op. Hierdoor blijft de specialistische kennis gewaarborgd.
  

Sparren?

Heb je een idee om een app te bouwen of ben je al verder en echt al op zoek naar het juiste bureau? Myler Media helpt je graag verder. In de afgelopen jaren hebben we al veel apps gebouwd en onze teams willen maar al te graag samen met jou aan de slag! Neem nu vrijbiljvend contact met ons op.

 

 

Ook interessant:

Deel dit artikel