27 September 2022

List-it: “Wij kozen voor een ontwikkelaar die ‘nee’ durft te zeggen.” [Klantcase]

Het afgelopen jaar ontwikkelden we List-it, een productiviteitsapp waarmee je todolijsten maakt en afvinkt. Lees alles over de samenwerking.
Shape 6

list-it todo app
 
Het afgelopen jaar ontwikkelden we List-it bij Myler Media, een productiviteitsapp waarmee je todolijsten maakt en afvinkt. Hoe is het idee voor de app tot stand gekomen en hoe is de samenwerking verlopen? Lees het hier!
 

Over List-it

todo app voor iosList-it is dé nieuwe todo app voor iOS. Het is een super simpele mobiele app waarmee jong en oud direct aan de slag kan. Door de snelle onboarding en het intuïtieve design plan je razendsnel je todo’s voor de dag.
 

De bedenkers van de app - David, Wouter en Govert - misten een simpele todo app in hun leven. De apps die momenteel op de markt zijn, bulken van de functionaliteiten. Daardoor zijn ze al snel moeilijk in gebruik. Terwijl een todolijst juist simpel moet zijn! 
 

Daarom besloten ze het heft in eigen handen te nemen en de app zelf te realiseren.

 

Juiste klik met Myler Media

Het trio ging op zoek naar een app ontwikkelaar die hun idee tot leven kon brengen. Wouter maakte een shortlist van geschikte bureaus. Maar toen hij zijn kinderen naar school bracht, zag hij opeens een auto met bestickering van Afdeling Apps (eerder dit jaar samengegaan met Myler Media). Hij sprak Herbert aan en ze planden een kennismaking op kantoor.
 

Na met meerdere bureaus gesproken te hebben, voelden ze bij ons de beste klik. Wouter: “We vonden Myler Media het meest oprecht overkomen. Ze beloofden geen gouden bergen en zeiden direct dat niet alles mogelijk was wat wij in gedachten hadden. Die eerlijkheid waarderen we. Het voelde als de juiste partij om dit avontuur mee aan te gaan.”
 

Bouwen maar

Bij Myler Media werken we het idee voor een mobiele app meestal samen met de klant verder uit. Maar de bedenkers van List-it hadden al 90% van het concept en de wireframes uitgewerkt. Zo maakten we een vliegende start.
 

In korte sprints bouwden we samen aan de MVP. De bedenkers deden hun huiswerk en leverden alle benodigdheden netjes op tijd aan, waardoor onze developers meteen aan de slag konden. Daardoor liepen we slechts minimale vertraging op. In juli was de eerste versie al af en kreeg de app zijn soft launch in de App Store.
 

Natuurlijk bleek niet alles haalbaar. Eén van de ideeën was dat gebruikers WhatsApp-berichtjes konden ontvangen met hun todo’s van de dag. Maar dit bleek tot maar liefst 12 cent per bericht te kosten, waardoor het behoorlijk in de kosten zou lopen. Snel schakelen dus: toch maar gewoon een native pushnotificaties.
 

Over de samenwerking met Myler Media

List-it en Myler Media hebben nauw samengewerkt om de app te realiseren. Govert: “Elke vrijdag doen we een retrospective. We bespreken wat de afgelopen sprint goed ging en wat minder. Bijna altijd concludeerden we dat de samenwerking soepel verloopt. De lijntjes zijn kort en we hebben veel contact met de developers zelf. Het is fijn dat zij kritisch zijn en uitspreken wanneer iets in hun ogen anders of beter kan. Zo kom je tot het beste resultaat.”
 

Doorontwikkeling naar freemium-model

Momenteel is de eerste versie beschikbaar in de App Store. Deze bevat de basisfunctionaliteiten en is gratis te downloaden. Wouter: “De volgende stap is om premium functionaliteiten toe te voegen tegen een kleine abonnementsprijs. Zoals een boodschappenlijst en gedeelde todolijsten. Myler Media blijft daarbij aan als vaste ontwikkelaar.”
 

En daarna? Bovenaan de backlog staan vertalingen voor andere landen, een Android-versie en een webversie. Daarnaast vragen ze actief aan gebruikers welke functionaliteiten zij missen. Wouter: “We houden alle vragen en suggesties bij in een database. Komt iets vaak terug? Dan komt het op de backlog.”
 

De #1 todo app worden

List-it heeft de ambitie om de nummer één todo app wereldwijd te worden. Door funding op te halen willen ze binnen korte tijd groeien. De ambitie is om binnen twee jaar naar 1 miljoen gebruikers te groeien, waarvan 10% betalende klanten. Wij zien het wel gebeuren hoor. Let’s go!

Deel dit artikel