17 March 2021

Even voorstellen: Herbert Megens, nieuwe co-owner van Myler Media

Myler Media slaat de handen ineen met Afdeling apps. Dat maakten we vorige week bekend! We spreken met Herbert Megens, de nieuwe co-owner van Myler Media.
Shape 6

herbert megens

Myler Media slaat de handen ineen met Afdeling apps. Dat nieuws maakten we vorige week bekend. Maar wat is Afdeling apps eigenlijk? En hoe gaat deze nieuwe samenwerking eruit zien? We spreken met Herbert Megens, de kersverse co-owner van Myler Media.
 

Over Herbert

Herbert Megens woont met zijn vrouw en twee kinderen in Rosmalen. Tot voor kort was hij als werknemer bij Afdeling apps verantwoordelijk voor de dagelijkse operatie. Nu is hij de nieuwe co-owner bij Myler Media! 
 

Herbert: “Ik heb altijd de droom gehad om zelf te ondernemen. Toen het samengaan van Afdeling apps en Myler Media voor het eerst besproken werd, zei ik gekscherend dat ik wel een aandeel wilde. Ik zag hierin een rol die me op het lijf geschreven was en waarin ik van toegevoegde waarde kon zijn.” En zo geschiedde!
 

Over Afdeling apps

Afdeling apps is een afgesplitst onderdeel van Raak ICT. De ICT-leverancier uit Den Bosch kreeg steeds meer vragen van klanten over het bouwen van apps, websites en andere digitale oplossingen. Dat deed de afdeling zo goed dat het in 2019 officieel als apart bedrijf werd opgericht: Afdeling apps.
 

Afdeling apps heeft de afgelopen jaren projecten gedaan voor ruim 60 bedrijven. Herbert: “We bouwen maatwerk websites en webapps met een eigen cms. Maar ook mobiele apps en IoT-oplossingen. Daarnaast zijn we goed in kantoorautomatiseringen en maatwerk koppelingen. Voor elk technisch vraagstuk hebben we een oplossing!”
 

Ze zijn niet van de snelle oplossingen, maar gaan altijd voor een langdurige relatie. “We houden de laatste technologische ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en weten zo onze oplossingen altijd te verder te verbeteren. Onderhoud en doorontwikkeling is een belangrijk onderdeel van het succes.” legt Herbert uit.
 

En hoe ziet het team van Afdeling apps er in de praktijk uit? “Het core team bestaat uit drie ontwikkelaars en ikzelf. Daarnaast maken we gebruik van een netwerk aan partners en specialisten. Eén van die partners was Myler Media, waarmee we altijd een goede klik en fijne samenwerking hadden.”

afdeling apps
 

Samen verder met Myler Media

Myler Media is specialist in het ontwikkelen van native mobile apps. Ondanks dat Afdeling apps in zekere zin een concurrent was, werkten we ook vaak samen. We zagen elkaar altijd al meer als partner dan concurrent. 
 

Herbert: “Eigenlijk werken we al zo’n 6 jaar samen. Wanneer we teveel werk hebben, besteedden we het bij elkaar uit en we zochten elkaar regelmatig op voor trainingen, advies of gewoon een goed gesprek. We vullen elkaar eigenlijk perfect aan, dus een samensmelting voelde meteen als heel logisch.” 
 

Samen verder gaan was dus eigenlijk een logische keuze: we verbreden het dienstenaanbod en hebben met drie ontwikkelteams veel meer slagkracht. Zo kunnen we grotere projecten aan en kunnen klanten bij ons terecht voor veel meer (digitale) vraagstukken.
 

Blik op de toekomst

Ondanks dat alle medewerkers momenteel vanuit huis werken, is Afdeling apps wel al ingetrokken bij Myler Media in het kantoor in de Gruyterfabriek. Momenteel zijn we vooral praktische zaken aan het samenvoegen. Herbert: “Beide bedrijven werken volledig digitaal, maar maken gebruik van compleet verschillende tools. Het is heel grappig, maar we gebruiken eigenlijk niet één dezelfde tool! Eerst maar eens zorgen dat we achter de schermen als één bedrijf kunnen opereren en dan later dit jaar juridisch fuseren.”
 

Voor bestaande klanten verandert er voorlopig niks. Behalve dat zowel Afdeling apps als Myler Media haar klanten nóg beter kan ondersteunen omdat we meer slagkracht, kennis en stabiliteit in huis hebben.
 

En hoe ziet Herbert de toekomst voor het nieuwe samengestelde bedrijf? “Ik wil vooral dat het plezierige ervaring is voor iedereen. Voor onze medewerkers, onze klanten en voor onszelf als eigenaren. Verder groeien als bedrijf is mooi, maar ik vind het vooral belangrijk dat alle puzzelstukjes in elkaar vallen en we samen gewoon één toffe club worden waarmee we meerwaarde kunnen bieden aan mooie bedrijven.”

Deel dit artikel