Zelfstroom

Bij Zelfstroom kun je zonnepanelen huren. Zo hoef je ze niet te kopen, maar breng je wel je energiekosten meteen omlaag. Myler Media maakte samen met Zelfstroom de app die klanten laat zien wat ze opwekken en verbruiken. 

Zelfstroom: zonnepanelen leasen of huren

Sinds 2014 levert Zelfstroom al energie en vandaag de dag zijn ze de grootste van Nederland in het verhuren van zonnepanelen. Zelfstroom doet alles zelf: van het advies tot de installatie van het zonnestroomsysteem op je dak. Wat ze óók zelf doen, is de backend van de Zelfstroom-app. Myler Media nam de frontend voor zijn rekening.

Zelf zien hoe je panelen het doen

Willem Wijtvliet werkte onder meer voor Eneco en is in 2019 begonnen als Product Owner (PO) bij Zelfstroom. Daar werkt hij als PO samen met specialisten aan 7 digitale producten van Zelfstroom, waaronder de website en de app. Volgens hem is die app onmisbaar: “Onze klanten zijn supernieuwsgierig naar de energie die ze opwekken. Dat inzicht geven we ze graag via onze Zelfstroom-app. Klanten verwachten dat ook.”

“Bijna 80% van onze base gebruikt de app.”
Shape 2

De Zelfstroom-app

In de Zelfstroom-app zit energie. Wijtvliet: “Bijna 80% van onze base gebruikt de app. Zo’n 25% die de app gisteren gebruikte, opent ‘m vandaag weer. "Veel klanten hebben er behoefte aan om hun energieverbruik bij te houden.” 

De Zelfstroom-app geeft inzicht in wat de zonnepanelen van klanten opwekken en - als ze de app koppelen aan hun slimme meter - ook wat klanten aan energie verbruiken. Daar komt nog self-service bij: “We gaan aanbieden dat klanten ook zelf hun contactinformatie kunnen aanpassen en een verhuizing kunnen doorgeven.”

“Ik vind de samenwerking met Myler Media heel erg goed, het sluit goed aan op hoe wij werken.”
Shape 2

Samen met Myler Media

Zelfstroom werkt sinds 2018 met Myler Media. Wijtvliet: “We werken samen met digitale bureaus voor de expertises die we niet in huis hebben." We zijn erg te spreken over Myler Media, de samenwerking vind ik heel erg goed en sluit goed aan op hoe wij werken. Wij werken via de scrum-methodiek, zij ook. Bovendien denkt Myler Media goed mee, reageert snel en levert op tijd op. Ook fijn: "Ik heb meteen contact met de Tech Lead, dus snel een goed antwoord.” 

“Het geeft onze klanten een goed gevoel als ze kunnen zien dat alles volgens plan gaat.” 

Alles in één helder overzicht 

In de gratis app zien klanten in één oogopslag hoeveel hun zonnepanelen opbrengen. Per dag, per maand en per jaar. En door de slimme meter te koppelen, zien klanten ook hoeveel stroom en gas ze verbruiken. Wijtvliet: “Qua backend zijn we afhankelijk van de verschillende bronnen waaruit we de data verzamelen die we aan klanten willen tonen. Soms zit daar vertraging in en dat zorgt dan voor verwarring bij klanten. De uitdaging in frontend zit in de presentatie van de data. Myler Media heeft alles voor ons op maat visueel gemaakt zoals wij het graag wilden hebben. "Ook hebben ze ons geholpen met de distributie via de Stores en helpen ze ons nog steeds, onder meer met het updaten van certificaten en het oplossen van bugs.”

Blije klanten

De Zelfstroom-app zorgt voor grote tevredenheid bij zijn gebruikers: “Onze klanten zijn heel erg blij met het inzicht." Ze kunnen zelf volgen hoe ons stroomsysteem werkt en het geeft een goed gevoel als ze kunnen zien dat alles volgens plan gaat. En gaat er een keer iets niet volgens plan, dan brengen we ze met een melding op de hoogte. "We maken de app ook steeds beter; al onze nieuwe features baseren we op feedback van klanten.” 

Zonnige toekomst 

Zelfstroom is een snelgroeiende organisatie, die in staat is om veel zelf te ontwikkelen. Toch blijft Zelfstroom trouw aan Myler Media: “We puzzelen continu hoe onze externe partijen het best aansluiten bij onze veranderende organisatie. Myler Media blijft steeds binnen het plaatje passen. Om hun flexibiliteit, kwaliteit en snelheid. Dat is allemaal heel positief. We zijn ons aan het oriënteren over de ontwikkeling van een thuisbatterij. "Als die er komt, kloppen we weer bij Myler Media aan voor de app!”

“We puzzelen continu hoe onze externe partijen het best aansluiten bij onze veranderende organisatie. Myler Media blijft steeds binnen het plaatje passen. Om hun flexibiliteit, kwaliteit en snelheid. Dat is allemaal heel positief. We zijn ons aan het oriënteren over de ontwikkeling van een thuisbatterij. Als die er komt, kloppen we weer bij Myler Media aan voor de app!”
Shape 2

Vergelijkbare challenge? Neem contact op!