25 July 2020

Stella vijf jaar in dienst!

Stella is de eerste developer van Myler Media en is deze week alweer vijf jaar in dienst. Tijd om eens samen terug te blikken.
Shape 6


 
Stella is de eerste developer van Myler Media en is deze week alweer vijf jaar in dienst. Tijd om eens samen terug te blikken.

 

Stella hebben we leren kennen als een rustig en verstandig persoon. Maar vooral een uitermate betrouwbare, zelfstandige en prettige collega. Toen Stella ons kwam versterken in 2015 hadden we net een half jaar ons eerste kantoortje in De Gruyterfabriek - met kenmerkende achterwand van de Amsterdamse grachten! In die tijd was Google Glass nog een hot item.

 

 

Het was ook het jaar waarin we onze pizza avonden (lees: kennissessies) introduceerden en ons eerste afdelingsuitje: Western games in Zaltbommel. Inmiddels zijn we 5 jaar verder en heeft Stella zich ontwikkeld tot een drijvende kracht binnen ons team.

 

Eerste developer

Stella was de allereerste developer in dienst van Myler Media. Stella: “In 2015 ben ik voor het eerst met Myler Media in contact gekomen. Gewoon via een vacature. Ik had al ervaring als ontwikkelaar, maar apps waren nog vrij nieuw in die tijd. Dat was best even wennen en uitzoeken in het begin, maar ik bleek er al snel goed in te zijn en erg veel plezier aan te beleven. In de eerste maanden werkten we met een klein groepje, maar het bedrijf groeide al snel verder.”

 

Van hulp naar lead

Stella: “In het begin deed ik eigenlijk alleen kleine aanpassingen aan lopende projecten.” Maar dat is nu wel anders. Ze heeft zich in korte tijd opgewerkt tot lead developer bij Myler Media en begeleidt in veel projecten van opstart tot oplevering.

 

Ook stuurt Stella de werkgroep techniek aan. “De wereld van apps is constant in beweging. In onze interne werkgroep richten we ons op nieuwe ontwikkelingen in de markt en de laatste technieken die voorhanden zijn. Zo zijn we constant bezig om Myler Media, en de apps die we bouwen, naar het volgende niveau te tillen!”

 

Tofste projecten

De leukste apps waar Stella aan gewerkt heeft zijn die voor GaiaZOO en de Hartstichting. Stella: “Dit waren de eerste grote projecten die ik van begin tot eind begeleidde. Het was erg gaaf om mee te denken over de architectuur en de flow van de apps. Bij GaiaZOO testten we ook veel in de dierentuin zelf. Dat is natuurlijk helemáál leuk! En tijdens de ontwikkeling van de Hartstichting heb ik zelfs mijn reanimatie certificaat behaald.”

 

 

Werken bij Myler Media

Wat maak het leuk om bij Myler te werken of stage te lopen? Stella: “Er is vooral veel ruimte om jezelf te ontwikkelen en jezelf te blijven uitdagen. In de werkgroep techniek krijgen we bijvoorbeeld alle ruimte om nieuwe creatieve ideeën uit te zoeken, te proberen en vervolgens toe te voegen aan onze werkwijze. Zo worden we allemaal steeds beter en kunnen we nog toffere apps bouwen voor onze klanten. Bovendien is er veel flexibiliteit en zorg voor persoonlijke omstandigheden. Dat is wel bijzonder.”

 

Team Android of iPhone?

En dan hebben we natuurlijk nog de eeuwenoude vraag of ze liever met iOS of met Android werkt. Stella: “Ik kan voor beide platformen ontwikkelen, maar werk zelf liever aan iPhone apps. Ik gebruik zelf veel iOS en vind het fijn dat het zo afgebakend is. Op Android heb je honderden verschillende opties en schermformaten. De begrenzingen van iOS maken het juist leuk om creatief met de ruimte om te gaan.

 

Namens heel Myler Media: Bedankt Stella! Op naar de tien!

Deel dit artikel