Prototyping

Van idee naar tastbaar prototype

Ontwerp en ontwikkel een app op basis van feedback.

Shape 1

Prototypen zijn essentieel in de design fase en de ontwikkeling van een nieuwe app. Het biedt een tastbare weergave van jouw productie visie en helpt onze ontwerpers en teams om gebruikersbehoeften beter te begrijpen. Daarnaast spelen prototypes een belangrijke rol om de gebruikerservaring en de interacties tussen de gebruikers te testen en te verfijnen. Prototypes kunnen ook een belangrijk hulpmiddel zijn in het valideren van jouw app idee, omdat je vrij eenvoudig en ideeën en nieuwe features vroegtijdig kan testen met een usability test om grote aannames te valideren en feedback te krijgen op de werking van het product. 

Alle stakeholders onboard

Doordat je met prototypes in relatief weinig tijd kan ontwerpen krijg je een visualisatie van de oplossing. Hiermee kun je snel feedback verzamelen en verbeteringen doorvoeren. Dit is niet alleen zinvol voor designers en developers, maar juist ook voor alle betrokken stakeholders en eventuele investeerders. Met een prototype kunnen zij begrijpen hoe de app eruit gaat zien en hoe het gaat werken in de toekomst. Hiermee creëer je draagvlak en betrokkenheid op alle niveaus binnen de organisatie die je nodig hebt in de (door) ontwikkeling van je app. 

Proof of Concepts

Prototypes zijn per definitie niet alleen visueel, maar kunnen juist ook technisch zijn. Met een technische Proof of Concept (POC) is het mogelijk om bijvoorbeeld technische functionaliteiten zoals integraties en datastructuren te prototypen. Met een POC krijg je een beter beeld van de uitdagingen en de technische haalbaarheid van specifieke features.

Klein beginnen is groot winnen.

Aan de slag met je eigen app idee? Met meer dan 10 jaar ervaring in het ontwerpen en ontwikkelen van prototypes, proof of concept en mobile apps weten wij als geen ander wat er nodig is om stakeholders betrokken en onboard te krijgen. Neem contact met ons op.