Iotspot

Smart Workspace Platform ter ondersteuning van hybride werken

Over iotspot

Vijf dagen in de week van 9 tot 5 op kantoor werken is al lang niet meer overal de norm. iotspot is een platform dat flexibel werken faciliteert en werkruimten slimmer maakt. Door middel van de app kunnen medewerkers van een organisatie een werkplek reserveren binnen het kantoor, meetings met collega’s plannen en ideeën delen.

In het coronatijdperk blijkt deze technologie waardevoller dan ooit. Door alleen specifieke werkplekken beschikbaar te stellen en/of een maximaal aantal medewerkers toe te laten in een gebouw, draagt iotspot bij aan social distancing en een veilige werkomgeving. 

Lees hier hoe iotspot werkt: Veilig op kantoor werken met de iotspot-app

"Myler Media heeft onze app naar het volgende niveau gebracht"

Martijn Kors - Co-founder Iotspot

Shape 2

Zoektocht naar nieuwe partner

Het team van iotspot was op zoek naar een nieuwe partner voor de doorontwikkeling van de app. De app draaide al en was al in gebruik bij veel klanten. Belangrijk dus om een partner te vinden die snel kon inspringen.  

Martijn Kors, co-founder van iotspot: "We hadden zelf een duidelijk idee van waar de app naartoe moest groeien en waren vooral op zoek naar een partner die de kwaliteit naar het volgende niveau kon brengen. We hoorden goede verhalen over Myler Media en omdat we allebei in de Gruyterfabriek in Den Bosch gevestigd zijn, was een eerste afspraak zo gemaakt."

Waarom Myler Media?

Na enkele meetings besloot iotspot om de doorontwikkeling uit te besteden aan Myler Media. Martijn: "We leunen het liefst zo veel mogelijk op de producten van iOS en Android zelf. Het werd snel duidelijk dat Myler Media op de hoogte is van alle mogelijkheden, de laatste ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houdt en hier ook in investeert. Het kennisniveau is erg hoog."

Dat was een belangrijke aanvulling ten opzichte van de vorige partner. Martijn: "Ook is het prettig dat ze met ons meedenken: Myler Media heeft duidelijk voor ogen hoe de kwaliteit verbeterd kan worden en eigen ideeën om bijvoorbeeld testen en deployment te verbeteren."

Doorontwikkeling van de app

Eerst werd de achterkant van de app aangepakt. Martijn: "Het is een complexe app en met elke toevoeging wordt deze nog ingewikkelder. Door de verkeerde keuzes te maken, kan de app buggy worden en is deze op een gegeven moment niet meer te onderhouden." Myler Media heeft daarom eerst orde op zaken gesteld. "De structuur is sterk verbeterd en de kwaliteit aan de achterkant is naar een hoog niveau gebracht."

Ook het deployment proces was een belangrijk onderdeel. Martijn: "Voor mijn gevoel ging dat eerst ineffectief en inefficiënt. Daar houden wij niet van. Myler Media heeft het traject geautomatiseerd."

Door een solide basis te maken en de app constant te onderhouden, kan het team van iotspot zich focussen op nieuwe functionaliteiten en verdere uitbreiding. Martijn: "Alle deployments verlopen foutloos. We kunnen nu, samen met Myler Media, met een gerust hart doorontwikkelen!"

Maar ook aan de voorkant draagt Myler Media zijn steentje bij. Martijn: "Wanneer we een nieuwe functionaliteit willen toevoegen, doe ik een voorstel voor het design en de UI. Samen met het team van Myler Media werken we dit verder uit, waardoor ook op dit gebied de kwaliteit snel naar een hoger niveau gaat."

Lees ook: Waarom je een app altijd moet blijven doorontwikkelen

Over de samenwerking

Beide bedrijven vullen elkaar goed aan. Martijn: "Wij zijn heel tevreden over de samenwerking. Bepaalde zorgen die we hebben, kunnen we altijd bij Myler Media neerleggen. Het is fijn om een partner te hebben die scherp blijft en adviseert. Zo hoeven we niet zelf alles in de gaten te houden."

Ook het feit dat we allebei op een steenworp afstand van elkaar werken is een groot voordeel. Martijn: "Wij vinden de korte lijnen en het directe contact erg waardevol. Je ziet dat veel bedrijven de ontwikkeling van hun app uitbesteden in andere landen, maar ik zou dat niet adviseren. Het feit dat we gewoon binnen kunnen lopen en zaken kunnen bespreken werkt in mijn ervaring een stuk efficiënter en doelgerichter."

Blik op de toekomst

Momenteel helpt iotspot bedrijven om weer op te starten door ontmoetingen en werken op kantoor veiliger te maken. Martijn: "Maar we focussen ons vooral op de tijd na corona. De combinatie van thuis en op kantoor werken blijft. Met onze oplossing wordt de tijd die je daadwerkelijk op kantoor doorbrengt nóg efficiënter. Je kunt bewust afspreken en ziet meteen waar je collega’s zitten. Juist door corona is het boeken van een werkplek opeens geaccepteerd en wordt dit zelfs gestimuleerd. Zo kun je je gebouw omtoveren tot een ontmoetingsgebouw."

Vergelijkbare challenge? Neem contact op!