GaiaZOO

Wij ontwikkelde een app waarmee we de bezoekerservaring van de GaiaZOO nog beter hebben gemaakt!

Leukste uitje van Nederland

GaiaZOO won goud in 2023, 2020, 2018 en 2013 en stond in de afgelopen dertien jaar negen keer in de landelijke top drie. Van alle Nederlandse dagattracties mocht alleen de Efteling zich vaker het Leukste uitje van Nederland noemen. In GaiaZOO ontmoeten bezoekers 1500 dieren in 150 verschillende soorten. Hoe zorg je ervoor dat je ze allemaal spot? Met de app! 

GaiaZOO app

Myler Media ontwikkelde een app voor GaiaZOO die het bezoek aan het park makkelijk maakt en voor extra beleving zorgt. Bezoekers vinden makkelijk de weg door de dierentuin met de kortste routes naar dieren, eetgelegenheden, de EHBO, toiletten en speelplaatsen. De app bevat ook educatieve games over de dieren, de laatste voedertijden en andere nuttige info voor bezoekers.

Beleving en binding

Myler Media begon de samenwerking met GaiaZOO in 2016, nadat digitaal bureau Have A Nice Day (nu iO) de customer journey in kaart had gebracht. Voor een maximale bezoekerservaring wilde het dierenpark bezoekers voor, tijdens en na het bezoek informeren om zo de beleving en binding te vergroten. Have A Nice Day riep voor de mobiele app onze hulp in. Onze opdracht? De online dierentuinbeleving vergroten, zonder de offline ervaring in de weg te zitten.

Een kaart die klopt

De hoofdrol in de app is weggelegd voor de kaart. Die moest mooi zijn, maar ook functioneel. De getekende kaart was in eerste instantie niet op schaal, waardoor we de kaartfuncties van iOS en Android niet in konden zetten. We hebben de navigatie door de dierentuin op locatie getest en een API geschreven die de coördinaten steeds ververst en vastlegt. Zo hebben we het hele park opnieuw in kaart gebracht en kon de tekenaar een mooie én realistische kaart op schaal tekenen.

Educatieve games

Om de beleving ook voor de jonge bezoekers van 6 tot 12 jaar compleet te maken, ontwikkelde Myler Media verschillende educatieve games. Van het swipen van vogels bij de volières tot het slepen van staarten naar de juiste aap. Bij elke game krijgt de speler feedback met interessante en leerzame weetjes.

200 dierenliefhebbers per dag

Elke dag gebruiken zo’n 200 bezoekers de GaiaZOO app actief. De populairste feature is de kaart, met duizenden views per week. De bewegwijzering in het park is al goed, maar de app is daarbij van toegevoegde waarde door bezoekers de kortste weg te laten zien naar hun bestemming in het park. De app past in de milieubewuste visie van GaiaZOO, waarin een papieren kaart niet meer nodig is.

Trouw aan Myler Media

GaiaZOO is dan ook heel blij met de app én met Myler Media als partner. De organisatie werkt met een beperkt budget en is daarbij ook afhankelijk van sponsors. Daardoor blijft GaiaZOO beoordelen of zijn partners kwaliteit leveren binnen het budget. GaiaZOO verandert regelmatig van leverancier, maar blijft trouw aan Myler Media. Al sinds 2016. En samen hebben we nog genoeg plannen om de app keer op keer te verbeteren!

Vergelijkbare challenge? Neem contact op!