AquaSound

AquaSound ontwikkelt en produceert waterdichte mediaproducten voor in de badkamer, waaronder muziekspeler N-Joy. Myler Media ontwikkelde de app waarmee muziekfans hun N-Joy in de badkamer kunnen besturen.  

AquaSound: douchen met muziek

AquaSound verkoopt haar producten online in meerdere landen en via fysieke dealers in Nederland. Met muziekspeler N-Joy stream je audio via alle bruikbare streaming-applicaties zoals Spotify, Deezer, Tidal, Juke, TuneIn en Apple Music.

De N-Joy is waterdicht en bestaat uit een speakerset, een amplifier en de N-Joy controller - waar wij de app voor maakten.

De N-Joy controller

Via de N-Joy controller laat je jouw favoriete muziek door de speakers klinken. Die werkt via Bluetooth of Line-in en is waterdicht (IPX7), dus hij kan tot wel een half uur onder water blijven als je ‘m in bad laat vallen. Wij maakten de software net zo waterdicht als de hardware. Stabiel, makkelijk te gebruiken en mooi om te zien.  

Van Delhi naar Den Bosch

AquaSound werkte voor de eerste versie van de app samen met app-ontwikkelaars in India. In 2020 gaf directeur Paul van Rijsingen de voorkeur aan Myler Media om de app door te ontwikkelen. De basis voor alle software van AquaSound was al ingericht op Android, dus werd dat ook het besturingssysteem voor deze app. Dat vroeg om maatwerk.

“Directeur Paul van Rijsingen waardeert hoe vindingrijk en meedenkend Myler Media is.”
Shape 2

Anders voor Android

Het streamen van muziek via de De N-Joy controller bleek complex door technische limitaties in Android, zoals ontbrekende libraries voor een lokale radioserver. Ook casten bleek onmogelijk door beperkingen in Google Play en last but not least was communicatie met de producenten in China moeilijk. AquaSound gaf ons de ruimte om te experimenteren en een omweg te bedenken in een POC (Proof of Concept).

Een nieuw geluid voor de makers  

We bouwden een custom rom; een alternatieve Android-versie waarin we de app zelf naar wens konden inrichten, zonder dat we daar onze Chinese collega’s bij nodig hadden - wat tot dan toe steeds vertragend of niet goed werkte. We ontwikkelden verschillende containers per streaming-app die de audio opnemen en doorsturen aan de speakers. Een workaround die werkt! Met onze nieuwe richtlijnen kon de producent in China de N-Joy controller naar onze wensen - en die van gebruikers inrichten.

“Door de eenvoudige, no-nonsense gebruikersinterface kan iedereen snel van muziek genieten.”

Waterdichte app 

Met de app kunnen N-Joy-bezitters vanaf één plek in de badkamer hun speakers aansturen. Het device hang je vast aan de muur, of neem je los mee in bad of onder de douche. In een paar stappen neem je de controller in gebruik en voor je het weet hoor je het eerste nummer galmen. Door de eenvoudige, no-nonsense gebruikersinterface kan iedereen snel van muziek genieten. Doordat je de N-Joy niet aan meerdere smartphones koppelt, maar aan één controller, is het een handige gadget voor onder meer hotels. Kortom, een product waar muziek in zit.

Vergelijkbare challenge? Neem contact op!