14 April 2023

8 redenen om een mobiele app te maken van je webshop

null
Shape 6

Heb je een goedlopende webshop? Dan denk je er misschien over na om een app te laten maken van jouw webshop. Een mooie volgende stap! We zetten de belangrijkste voordelen van een webshop app op een rij.

1. Dichter bij je klant komen

Met een mobiele app staat je webshop altijd op het hoofdscherm van je klanten. Met één druk zijn ze in je shop. Hierdoor ben je altijd top of mind en zullen klanten eerder naar jouw webshop gaan dan naar die van concurrenten. Dit leidt tot meer bezoeken en een hogere klantloyaliteit.

2. Betere gebruikservaring

Een mobiele app biedt de mogelijkheid om de user experience te optimaliseren. Zo kun je gebruikmaken van native functies van smartphones, zoals de camera en locatievoorzieningen, en kunnen gebruikers swipen en drukken. Daarnaast zal een app veel sneller, soepeler en intuïtiever werken dan een website, waardoor de gebruikerservaring nog beter wordt.

3. Meer keuzevrijheid

Door een webshop app te laten maken, bied je klanten de keuze om op verschillende manieren jouw webshop te bezoeken. Sommige mensen geven de voorkeur aan een app, terwijl anderen liever een webshop via de browser bezoeken. Door beide aan te bieden, geef je klanten de vrijheid om te shoppen zoals zij dat willen.

4. Push notificaties

Een app biedt de unieke mogelijkheid om push notificaties te versturen naar klanten. Hierdoor kun je klanten op het juiste moment bereiken en bijvoorbeeld kortingen of speciale aanbiedingen aanbieden. Met één druk zijn ze in je webshop, klaar om een aankoop te doen.

5. Sneller afrekenproces

Een mobiele app kan het afrekenproces versnellen door gebruik te maken van Apple Pay en koppelingen met bankieren apps. Hierdoor hoeven klanten minder handelingen te verrichten tijdens het afrekenproces, waardoor de kans op afhaken kleiner wordt. Dat zorgt voor een hoger conversiepercentage.

6. Meer gebruikersdata

Een mobiele app verzamelt unieke data over hoe klanten jouw webshop gebruiken. Waar website analytics zich vooral richten op paginabezoek, zie je in de data van een app hoe klanten jouw app gebruiken. Zo zie je niet alleen welke producten populair zijn, maar ook welke functionaliteiten veelgebruikt worden en welke minder. Op basis van deze inzichten kun je jouw webshop steeds verder optimaliseren.

Lees ook: 5 tools om statistieken en data te meten in mobiele apps

7. Personalisatiemogelijkheden

Een groot voordeel van een webshop app is dat je klanten een gepersonaliseerde ervaring kunt bieden. Je kunt bijvoorbeeld aanbiedingen en producten tonen op basis van eerdere aankopen of zoekopdrachten van je klant. Ook kun je notificaties sturen op basis van hun interesses. Met behulp van persoonlijke data kun je de app steeds verder personaliseren en je klanten nog beter bedienen.

8. Meer omzet

Uiteindelijk maak je een webshop app natuurlijk allemaal om meer omzet te genereren. Bovenstaande redenen zijn manieren om de klantervaring en service te verbeteren, meer bezoekers naar je webshop te krijgen (en terug te laten komen!) en het conversiepercentage te verhogen. 

Lees ook: "Hogere klantloyaliteit en minder acquisitiekosten sinds de app!" [Klantcase Startselect]

Webshop app laten maken?

Een webshop app laten maken is geen garantie voor e-commerce succes. We adviseren bedrijven om pas te investeren in een webshop app wanneer hun webshop al goed loopt en het een waardevolle toevoeging is aan de huidige business. Wanneer je in de juiste fase van je groei bent, is een app een mooie manier om de omzet te verhogen.

Ben je van plan om een webshop app te laten ontwikkelen? Neem dan contact met ons op of vraag meteen een offerte aan! Als ervaren app ontwikkelaar denken we graag mee om van jouw webshop een app-succes te maken!

Deel dit artikel