26 May 2021

8 redenen waarom je een mobiele app moet blijven onderhouden

De gezondheid van je app heb je niet altijd zelf in de hand. Door een update van iOS kan het bijvoorbeeld voorkomen dat je app niet meer compatibel is.
Shape 6

waarom een app onderhouden?

De gezondheid van je mobiele app heb je niet altijd zelf in de hand. Door een update van iOS of een nieuw device dat op de markt komt, kan het voorkomen dat je app niet meer compatibel is. In dit artikel noemen we nog meer redenen om een app te blijven onderhouden.

 

Redenen om mobiele apps te blijven onderhouden

Na het ontwikkelen van je mobiele app en de publicatie in de App Store en/of Play Store is het zaak om je app te blijven onderhouden. Door externe ontwikkelingen kan er namelijk altijd iets gebeuren waardoor je app niet meer naar behoren werkt. Kijk maar:

 

 1. Updates en upgrades – Wanneer iOS een update of upgrade uitvoert, worden er aanpassingen in het besturingssysteem gedaan die van invloed kunnen zijn op de werking van je app. Mogelijk werkt je app zelfs niet meer naar behoren.

 2. Hardware – Er komen regelmatig nieuwe smartphones, tablets en andere slimme devices op de markt. Belangrijk dus om in de gaten te houden of jouw app ook op deze apparaten (goed) werkt.

 3. Regelgeving – De eisen die Google en Apple aan apps stellen, worden nog wel eens gewijzigd. Om beschikbaar te zijn in de App Store of Play Store moeten apps hieraan (blijven) voldoen.

 4. Storingen en crashes – Er kunnen altijd problemen voordoen bij je servers, CMS of externe koppelingen. Door crash handlers in te bouwen, zien we het meteen wanneer er een storing of crash plaatsvindt.

 5. Verouderde libraries – Libraries zijn voorgeprogrammeerde stukjes code waarmee apps sneller gebouwd kunnen worden. Het kan voorkomen dat libraries van derden verouderd raken en niet meer bruikbaar zijn. Dit kan problemen opleveren.

 6. Security – Door externe koppelingen, libraries en software te gebruiken, kunnen er veiligheidslekken ontstaan die je zelf niet in de hand hebt. Belangrijk dus om in de gaten te houden!

 7. ReviewsPositieve reviews zijn belangrijk voor meer zichtbaarheid in de App Store en Play Store. En een app die niet onderhouden wordt, kan rekenen op slechte reviews.

 8. Listing behouden – Apple ruimt regelmatig de App Store op. Oude niet-onderhouden apps worden eruit gegooid om plaats te maken voor nieuwe. 


testen en onderhouden van apps
 

Verschil tussen onderhoud en doorontwikkeling

Onderhoud betekent dat de app naar behoren blijft werken zoals deze nu doet. Ook op nieuwe devices en bij upgrades of updates van het besturingssysteem. Doorontwikkeling betekent dat je de app verder uitbouwt. Bijvoorbeeld door nieuwe features toe te voegen, talen toe te voegen of de gebruikerservaring te verbeteren.

 

Lees verder: 10 redenen om apps te blijven doorontwikkelen

 

App onderhoud door Myler Media

Myler Media is een ervaren app ontwikkelaar. We hebben al veel interessante projecten op onze naam staan. Ook verrichten wij onderhoud voor onze klanten. Daarbij voeren we de volgende werkzaamheden uit:

 

 • Bij elke update of upgrade van het besturingssysteem testen we of de app nog naar behoren werkt. Problemen lossen we meteen op.

 • Komen er nieuwe devices op de markt? Dan testen we of de app ook op deze apparaten goed werkt. En doen we aanpassingen als dit niet het geval is.

 • Externe koppelingen met databases kunnen stukgaan. Om dit zo snel mogelijk op te lossen wordt er continu gemonitord en gecontroleerd.

 • We houden de beveiliging van de app in de gaten en dichten een lek zodra deze aan het licht komt.

 • We blijven op de hoogte van nieuwe regelgeving van Apple en Google en doen aanpassingen waar nodig.

 • Verder monitoren we de app op allerlei andere mogelijke problemen, storingen en bugs. Constateren we een probleem? Dan gaan we meteen aan de slag om het op te lossen! 
   


kosten app onderhoud
 

Kosten van app onderhoud

Het onderhoud van een app gaat altijd door. Je bent immers continu aan het monitoren, analyseren, problemen opzoeken, bugs oplossen en testen. Daarom werken we bij Myler Media met een serviceovereenkomst. De jaarlijkse onderhoudskosten van een app variëren per app, maar houd ongeveer rekening met 10 tot 20 procent van de ontwikkelkosten.

 

Lees verder: Zo worden de onderhoudskosten van een mobiele app bepaald

 

Jouw mobiele app laten onderhouden?

Heb je een toffe app gemaakt? Dan wil je natuurlijk wel dat deze blijft werken! Om er zelf geen omkijken naar te hebben, kun je het onderhoud van je app uitbesteden bij Myler Media. Neem contact met ons op voor vragen en een vrijblijvende kostenindicatie.

Deel dit artikel