11 November 2019

De grootste voordelen van mobiele apps

Zie je het voordeel van het gebruik van een native app ipv een website nog niet zo snel? We zetten alle voordelen van apps voor je op een rij.
Shape 6

Apps zijn handige hulpmiddelen die het leven makkelijker en leuker maken. Denk je erover na om ook een app te (laten) maken? Of zie je het voordeel van het gebruik van een app ipv een website nog niet zo snel? Speciaal voor jou zetten we de voordelen van apps op een rij.

Voordelen van een app

Voordelen van een appEen mobiele app wordt vaak vergeleken met een mobiele website. Een terechte vergelijking, want ze lijken op het eerste gezicht veel op elkaar. Zijn de verschillen tussen een website en een app voor jou nog niet helemaal duidelijk? Kijk dan eens naar de voordelen die apps met zich meebrengen:
 

 1. Apps zijn mobiel. Je kunt ze dus overal gebruiken: thuis op de bank, in de trein of in de auto en in een restaurant of kroeg.

 2. Apps heb je altijd bij de hand.

 3. Sneller: je hoeft geen computer en/of browser op te starten en een url in te tikken.

 4. Kunnen gebruik maken van functionaliteiten van je mobiele device zoals gps, camera, hartslagmeter, trillen en vingerafdruk- en gezichtsscanner.

 5. Apps kunnen na download ook offline gebruikt worden.

 6. Een app kan gekoppeld worden aan andere apps. Bijvoorbeeld routes maken via Google Maps, koppeling met agenda of direct betalen met een bank app.

 7. Koppeling met andere smart devices in het huis zijn mogelijk.

 
Lees voor meer voor- én nadelen ons artikel ‘Mobiele website of app? De verschillen, voordelen en nadelen op een rij’.

Voordelen van een native app

Voordelen native appWe maken onderscheid tussen verschillende soorten apps. In het kort zijn dat native, web, hybride en cross-platform apps.

Native apps kun je alleen downloaden via de app winkel die bij jouw besturingssysteem hoort. Als je een app in de Google Play Store download, kun je deze bijvoorbeeld niet gebruiken op een iPhone. De app is namelijk specifiek toegespitst op het systeem en de functionaliteiten van het device waarop deze gebruikt wordt. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee:

 1. Kan gebruik maken van native functionaliteiten van het device zoals de camera, microfoon,gps, vingerafdruk- en gezichtsscanner.

 2. Mogelijkheid om push notificaties te sturen.

 3. Kan ook offline gebruikt worden.

 4. Hoger gebruiksgemak doordat de app geoptimaliseerd wordt voor gebruikers van een specifiek apparaat. 

 5. Kwaliteit van de graphics zijn over het algemeen beter.

 6. Native apps zijn over het algemeen sneller: omdat de app al is gedownload, hoeft deze geen (of minimaal) content in te laden.

 7. Integratie met andere apps of devices mogelijk.

 8. Veiliger doordat er minder (of geen) bestanden worden ingeladen via internet. 

Een app maken

Overtuigd van de voordelen van apps en wil je zelf zelf aan de slag? Lees dan hier hoe je een app maakt. Denk je erover om jouw app idee te laten ontwikkelen door een professionele app ontwikkelaar? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of vraag een gratis prijsinschatting aan om jouw app te laten ontwikkelen!

Ook interessant:

Deel dit artikel