25 January 2021

Stage lopen bij Myler Media: Bart en Gijs ontwikkelden een mobiele app!

In september startten Bart en Gijs als stagiairs bij Myler Media. De opdracht? Een app maken. In een periode van 5 maanden hebben ze dit gerealiseerd. Lees hoe!
Shape 6

stage lopen bij app ontwikkelaar myler media

In september startten Bart en Gijs als stagiairs bij Myler Media. De opdracht? Helemaal zelf een mobiele app maken. In een periode van 5 maanden hebben ze dit gerealiseerd. En met een geweldig resultaat! In dit artikel bespreken we de app en hun tijd bij Myler Media.

 

Ervaring in app ontwikkeling?

Zowel Gijs als Bart hadden al enige ervaring in het ontwikkelen van apps. Als deel van hun studie, maar ook in hun vrije tijd. Bovendien waren ze er erg enthousiast over. Hierdoor hadden wij het vertrouwen dat ze een grote opdracht als het ontwikkelen van een app zeker aankonden!

 

Bart: "Tijdens mijn studie (Technische Informatica) was één van de onderdelen het ontwikkelen van een app. Dit vond ik super interessant! Daarna ben ik mijn vrije tijd bezig gegaan met het ontwikkelen van apps."

 

Gijs: "Tijdens mijn middelbare schooltijd heb ik voor mijn profielwerkstuk een Android app gemaakt. We hebben het spel Whac-a-mole gemaakt en de app ook daadwerkelijk in de Google Play Store gezet."


bart en gijs
 

Opdracht

De stageopdracht was het maken van een app voor zonnepanelen specialist NPS Duurzaam. De app heeft als doel om het foutpercentage van inventarisatie tot en met oplevering te verkleinen en alle informatie over een project samen te brengen in één overzicht. De app is dus bedoeld voor monteurs en accountmanagers van NPS Duurzaam en moet de bestaande processen verbeteren.

 

In het kort moet de app drie uitdagingen oplossen:

 

 1. Fouten tijdens inventarisatie voorkomen - Aan het begin van een installatieklus wordt een inventarisatie gedaan bij de klant. Dit wordt op papier gedaan. Helaas gaat dit wel eens mis, waardoor de installateurs uiteindelijk het verkeerde materiaal bij zich hebben tijdens de klus. 

 2. Opleveringsproces stroomlijnen - De monteurs en elektriciens houden tijdens een installatie bij wat ze doen. Tijdens de oplevering wordt dit besproken met de klant. Ook dit wordt op papier gedaan en gaat nog wel eens mis.

 3. Alle informatie op één plek krijgen - Er worden verschillende papieren formulieren en checklist gebruikt en foto’s worden opgeslagen in Dropbox. Het is onhandig dat alle informatie op deze manier verspreid ligt.
   

Scope

In samenspraak met de klant is besloten om een app te maken die op tablets te gebruiken is. De app moet gekoppeld worden met Teamleader, een CRM-programma waarin gegevens van klanten staan. Ook moet de app gekoppeld worden met Dropbox voor het opslaan van bestanden. Alleen medewerkers van NPS Duurzaam krijgen toegang tot de app.

 

Realisatie

Bart en Gijs hebben gewerkt aan een app die de eerder genoemde uitdagingen oplost. Er is één app gemaakt waarin monteurs en accountmanagers kunnen samenwerken. Ze kunnen formulieren aanmaken en invullen en informatie over klanten inzien.

 

De app bevat de volgende functionaliteiten:

 

 • Gestandaardiseerd inventarisatieformulier

 • Gestandaardiseerd dak- en elektraformulier voor de oplevering

 • Volledig ingevulde formulieren worden automatisch omgezet naar pdf en in Dropbox geüpload

 • Mogelijkheid om in te loggen

 • Klantoverzicht (gekoppeld met Teamleader)

 • Individuele klantpagina’s waarin alle informatie staat


app voor zonnepanelen installateur
 

Over de stage

Bij Myler Media kijken we terug op een geslaagde stageperiode. Er is in korte tijd een complete app gerealiseerd waar alle betrokkenen zeer tevreden over zijn. Maar wat vonden ze er zelf van?

 

Bart: "Ik ben heel blij met de stage binnen Myler Media. De begeleiding was goed geregeld, het team was gezellig en de stageopdracht was heel interessant. Aangezien we het hele proces doorgelopen hebben, heb ik ook veel geleerd over het hele ontwikkelproces van begin tot oplevering. Myler Media als stageplek is zeker een aanrader!"

 

Gijs: "De stage binnen Myler Media was super goed geregeld! Rob heeft veel ervaring met het begeleiden van stagiairs en kon ons goed helpen. Verder was de stageopdracht ook erg tof! Het is heel interessant dat je van niks naar een volledig eindproduct gaat. Zo maak je alles mee. Ook fijn: Myler Media biedt genoeg mogelijkheden om te kunnen sparren met developers over de technische zaken. Ik raad (Informatica) studenten zeker aan om stage te lopen bij Myler Media!"

 

Wil je ook stage lopen bij app ontwikkelaar Myler Media? Lees hier meer informatie over de mogelijkheden en neem contact met ons op! 

Deel dit artikel