30 August 2023

Smart home: Dit zijn de laatste toffe innovaties en trends

Door alledaagse voorwerpen en apparaten te verbinden met het internet worden onze huizen steeds slimmer. Een slimme deurbel, speaker en televisie ken je waarschijnlijk al wel. Maar wat zijn de laatste innovaties? In dit artikel delen we zeven smart home producten die ons zijn opgevallen.
Shape 6
smart home producten en innovaties

1. Persoonlijke assistent in je spiegel

In films en series die zich afspelen in de toekomst zie je ze weleens: slimme badkamerspiegels. De spiegel neemt het weer, het laatste nieuws en de afspraken van de dag door met de hoofdpersoon. 

De Amerikaanse startup MirroCool heeft dit idee in de praktijk gebracht. Door gezichtsherkenning weet de spiegel meteen wie ervoor staat. En door te synchroniseren met de mobiele telefoon van de gebruiker worden persoonlijke updates, herinneringen en andere notificaties weergegeven.

2. Virtuele personal trainer

Door Peloton Guide aan je televisie te koppelen, haal je een virtuele personal trainer in huis die je in de gaten houdt tijdens je work-out. Deze trainer doet de oefeningen voor, let op je houding, telt het aantal repetities en geeft aan welke spiergroepen je traint.

3. Slimme toiletbril

Je ontlasting kan je veel vertellen over je gezondheid. Toch spoelen we het liever zo snel mogelijk door in plaats van het eerst aan een grondige analyse te onderwerpen. Met Cava Health hoeft dat ook helemaal niet. Deze slimme toiletbril voert de analyse voor je uit en geeft je meteen dieet- en voedingsaanbevelingen. Ook zit er een ingebouwde bloeddrukcontrole, ECG en hartslagmeting in het apparaat verwerkt.

4. Slimme douchespeaker

Luister je graag naar muziek of podcasts tijdens het douchen? Met deze bluetoothspeaker hoef je dat niet meer te doen via je smartphonespeaker. Zo hoor je het veel beter. En doordat de kracht van stromend water de speaker van energie voorziet, kost het geen stroom en gaat de batterij nooit leeg. 

Lees ook: Myler Media ontwikkelde de app voor de badkamerspeakerset van AquaSound

5. Eén app to rule them all

Met verschillende slimme apparaten in huis, heb je al snel een scherm vol met verschillende apps. Niet ideaal. Bovendien kunnen de apparaten niet onderling met elkaar communiceren. Met Google Home kun je verschillende Google devices met elkaar laten praten, maar met devices buiten het Google-ecosysteem is het bijvoorbeeld niet mogelijk. 

De Britse startup U-Linc lost dit probleem op. Alle apparaten kunnen verbonden en bestuurd worden vanuit één centrale app. Zelfs zonder internetverbinding.

6. Net alsof je thuis bent

Herinner je je de scene uit Home Alone waarin Kevin met allerlei creatieve mechanismes simuleert alsof zijn huis vol mensen zit? Hier is het product Kevin op geïnspireerd door het Duitse bedrijf Mitipi. Deze anti-inbraak technologie simuleert alledaagse activiteit met geluiden, lichten en het projecteren van schaduwen.

7. Slim tuinsysteem

Zelf bijhouden wanneer je de plantjes water geeft en handmatig met de gieter door de tuin sjouwen? Zo ouderwets. Met het slimme tuinsysteem van Gardena gaat dit allemaal automatisch. De slimme producten bestaan uit robotgrasmaaiers, waterpompen, sproeisystemen en meer. Ze houden rekening met de weersomstandigheden en gebruiken sensoren om te zorgen dat er altijd precies genoeg water gebruikt wordt.

Bij Myler Media houden we de laatste ontwikkelingen op het gebied van IoT nauwlettend in de gaten. Heb je ook een gaaf concept voor een slim product dat je wil laten ontwikkelen? Maak nu een vrijblijvende afspraak om samen jouw IoT-ideeën te bespreken!

Deel dit artikel