21 December 2021

Avans Hogeschool gastles door developer Jasper

Begin december verzorgde onze developer Jasper een gastles bij Avans Hogeschool in Breda. De studenten kregen antwoord op al hun prangende Android vragen.
Shape 6

gastles jasper

Begin december verzorgde onze developer Jasper Vergeer een gastles aan tweedejaars studenten Technische Informatica bij Avans Hogeschool in Breda. De studenten kregen antwoord op al hun prangende Android vragen.
 

Location awareness

Voor de opdracht ‘Stadswandeling’ verzorgde Jasper een drie uur durende gastles rondom het thema Location Awareness voor Android devices. Daarmee bedoelen we het bepalen van de huidige locatie van een gebruiker om daar vervolgens specifieke acties aan te koppelen.
 

De studenten leerden hoe je de locatie van de gebruiker kan opvragen via de Android SDK, hoe je GeoFencing kan implementeren met Google Play Services en hoe je een kaart kan tonen en hier routes op kan tekenen met OpenStreetMaps.
 

Praktische les

Jasper besloot om er geen standaard presentatie van te maken, maar de onderwerpen live in een app te bouwen. Dat werd gewaardeerd! Er werden veel vragen gesteld en er werd druk meegetypt tijdens de gastles. Een herkanser vertelde achteraf dat hij de stof van vorig jaar maar saai vond en het dit jaar een stuk vermakelijker was. Winnen!
 

Het was een gezellige ochtend en we zijn benieuwd hoe de studenten de informatie gaan toepassen in hun opdracht.

Deel dit artikel