23 May 2017

4 Highlights uit de Google I/O 2017 keynote

In de maand mei brengt Google altijd grote aankondigingen en de roadmap naar buiten tijdens Google I/O Ook dit jaar weer!
Shape 6

Het is traditie bij Google om in de maand mei grote aankondigingen te doen en de roadmap te presenteren tijdens Google I/O. Ook dit jaar weer. We zetten vier belangrijke ontwikkelingen op het gebied van (Android) apps op een rijtje: 

1.  Google start met de uitrol van Android O, de opvolger van Android 7.0 (Nougat). In deze nieuwe versie van Android zijn onder andere verbeteringen doorgevoerd op het gebied van notificaties, multitasken en accuduur. Maar ook aan de achterkant zijn verbeteringen doorgevoerd. Onder andere verbeteringen in de WebView en Java zorgen er voor dat apps sneller opstarten en werken. 

2.  Android Go moet de opvolger van Android One worden. Android Go wordt gebouwd op Android O en is bedoeld voor markten die in ontwikkeling zijn. Markten waar de hardware specificaties low-end zijn en waar data restricties gelden. Denk aan Azië en Afrika. Android Go stelt minder hoge eisen aan de smartphone en van een aantal apps, zoals YouTube en Facebook, wordt een app meegeleverd die minder data verbruikt.

3.  Google heeft aangekondigd dat standalone VR headsets er aan komen. Er is geen PC of smartphone meer vereist. Dit biedt nieuwe kansen voor bijvoorbeeld onderwijsinstellingen en training centra. En raadt eens wie uiteraard daar apps voor kan ontwikkelen? Juist, wij! 

4.  Google Assistent is per heden ook beschikbaar als standalone app voor iOS. Wauw!

Google heeft nog veel meer aankondigingen gedaan, maar bij Myler Media beperken we ons tot (het ontwikkelen van) apps. Wil je een uitgebreid artikel lezen? Klik dan hier (Engelstalig).

En tenslotte nog een aardige fact: Android groeit nog steeds, maandelijks zijn er nu 2 miljard actieve gebruikers! Dit aantal is verdeeld over smartphone gebruikers, tablets, Android Wear devices en Android TV’s.

Deel dit artikel